U TOKU JE E- NASTAVA FIZIKE

уторак, 6. јун 2017.


Članovi sekcije mladih fizičara  Osnovne škole “Jugoslavija” iz Bara, obilježili su Svjetski dan zaštite životne sredine pod sloganom:Veliki svijete, eko-poruke šalje ti dijete!
Svjetski dan zaštite životne sredine obilježava se svakog 5. juna,  još od 1972. godine, sa  ciljem da se kroz razne aktivnosti i programe skrene pažnja javnosti na brojne ekološke probleme sa kojima se suočava savremeni svijet, a u čijem korijenu leži neracionalno i nesmotreno korišćenje prirodnih resursa od strane čovjeka.
U Osnovnoj školi „Jugoslavija“  u Baru članovi sekcije „Mladi fizičari“ su sa svojom nastavnicom Marinom Andrijević Petrović obilježili ovaj dan. Učenici su govorili o reciklaži, obnovljivim izvorima energije, energetskoj efikasnosti. Takođe istaknuta je važnost prestanka zagađivanja grada i okoline, a u samom centru intresovanja postavljena je zdrava i čista priroda kao primaran uslov opstanka života na planeti Zemlji.
Za one koji nisu mogli prisustvovati ovim prezentacijama urađena je izložba radova u hodniku škole koja je nazvana „Vozić eko-poruka“. Ovi radovi oslikavaju sve o čemu se govorilo na obilježavanju svjetskog dana životne sredine. Jer odavno je rečeno: „Prirodu nismo naslijedili od predaka, nego pozajmili od naših unuka!“  Takvu poruku su članovi sekcije mladih fizičara željeli da pošalju.













Нема коментара:

Постави коментар