U TOKU JE E- NASTAVA FIZIKE

петак, 16. септембар 2016.

Uspjeh OŠ Jugoslavija na konkursu Zavoda za metrologiju

by Milanka Vukosavović | 16:09:2016 | 16:10:12

Učenici Osnovne škole “Jugoslavija” čiji je mentor bila Marina Petrović, profesorica fizike, postigli su veliki uspjeh na konkursu “Mjerenja u dinamičnom svijetu”, koji je povodom deset godina raspisao Zavod za metrologiju Crne Gore. 



Jovan Drobnjak je osvojio prvu nagradu u kategoriji “literarni radovi”, dok je specijalna nagrada za literarni rad pripala Milošu Šikmanoviću. Na izložbi, koja je istim povodom priređena u podgoričkom KIC “Budo Tomović” pod nazivom “Istorija metrologije u Crnoj Gori”, izloženi su najbolji literarni i  likovni radovi,
a među njima i radovi Milane Tomović,Katarine Vujačić, Andree Matković, Isidore Radunović  i Kristine Jaredić.



Konkurs Zavoda za metrologiju je bio raspisan za učenike šestih, sedmih i osmih razreda osnovnih škola. Učenici šestog razreda su trebali da se izraze kroz likovne radove, učenici sedmog razreda izradom makete ili modela, a učenici osmog razreda su trebali da napišu literarni rad, odnosno esej. U svojim radovima iskazali su ideju kako metrologija, kao nauka o tačnom i pouzdanom mjerenju, utiče na svakodnevni život.
Interesovanje učenika za učešće na konkursu je bilo jako izraženo, a Barani su se takmičili sa vršnjacima iz Berana, Nikšića, Podgorice, Budve, Rožaja i Pljevalja.




Izvor : http://www.barinfo.me/text.php?kategorija=1&id=8957

Нема коментара:

Постави коментар